Overslaan en naar de inhoud gaan

Strijd tegen dodelijke ziekte van start in Urmond

Geplaatst opdinsdag 2 oktober 2018 - 19:24

Dinsdag is in het Van der Valk Hotel in Urmond de meningokokken-campagne van start gegaan. De komende tien dagen krijgen jongeren die dit jaar veertien jaar zijn geworden op drie verschillende locaties in Zuid-Limburg een prik tegen de meningokokkenziekte.

De aanleiding voor de vaccinatie is de toename van de agressieve en dodelijke variant W van deze ziekte. Dit type kan tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging leiden.

Twijfels over vaccinatie
De laatste tijd bestaan er bij ouders veel twijfels over vaccineren. Vooral in Zuid-Limburg nam de afgelopen periode het draagvlak voor vaccineren af. ''De laatste tijd is er in de media én op social media veel over gezegd. Dan snap ik dat mensen gaan twijfelen. We hebben nu te maken met een epidemie waarin je ziet dat meningokokken een ziekte veroorzaakt én zelfs sterfte in Limburg. En ik denk dat ouders daardoor toch sneller worden overgehaald. Met één simpel 'prikje' kun je dit voorkomen,'' zegt Christian Hoebe namens GGD Zuid-Limburg.

Honderd procent
Voor de vaccinatie zijn in Zuid-Limburg 9000 kinderen uitgenodigd. Hoebe hoopt op een opkomst van honderd procent. ''In Noord-Brabant was de opkomst heel erg hoog en ik verwacht dat de opkomst ook in Zuid-Limurg hoog zal zijn. Donderdag gaan we in het Parkstad Limburg Stadion vaccineren en woensdag 10 oktober in het Van der Valk Hotel in Maastricht.''

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen