Overslaan en naar de inhoud gaan

Strijd over sloop St. Ludwig kostte miljoenen

Geplaatst opzaterdag 18 april 2015 - 8:20

Vele miljoenen euro's hebben de gemeente Roerdalen en de Maharishi-organisatie de afgelopen twintig jaar betaald voor de juridische strijd rond de sloop van het klooster Sankt Ludwig in Vlodrop.

Het voormalige klooster van de paters Franciscanen ligt nu nagenoeg tegen de vlakte. Vrijdag werd de 16 meter hoge torenspits veiliggesteld.

Juridisch onderzoek
Volgens de Maharishi-organisatie gaat het om een bedrag van tien miljoen euro. Dat zijn kosten voor de tijdelijke woonruimtes, juridische bijstand en alle onderzoeken die zijn verricht om de rechter te overtuigen van de sloop.

Ambtenaren
Ook de gemeente Roerdalen heeft een fors bedrag betaald. Ruim een half miljoen euro voor juridische procedures. En dan zijn alle uren van de ambtenaren nog niet meegeteld.

Lees ook: Sloop St. Ludwig eindelijk begonnen

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Sloop Sankt Ludwig in Vlodrop opnieuw onzeker
Sloop Sankt Ludwig Vlodrop
Torenspits van Sankt Ludwig in Vlodrop blijft gespaard
Rel om bezoek aan veelbesproken Maharishi-organisatie
Sloop Sankt Ludwig in Vlodrop eindelijk begonnen
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen