Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Strijd der subtoppers: VVV-Venlo in extremis naar remise

Geplaatst opzondag 25 november 2018 - 18:38

In een directe strijd tussen subtoppers VVV-Venlo en AZ heeft die eerste ploeg een morele overwinning geboekt. Het werd 2-2 in Venlo.

De Alkmaarders begonnen veel sterker dan de thuisploeg en stonden na een kwartier spelen al met 0-2 voor, door treffers van Teun Koopmeiners en Oussama Idrissi.

Luxepositie
Ondanks het feit dat VVV-Venlo met één van de laagste begrotingen van de Eredivisie werkt, stond de ploeg voorafgaand aan het treffen met AZ op een keurige zevende plek. Een plekje lager stond de tegenstander uit Alkmaar, die net als de Venlonaren tot dusver achttien punten pakte. AZ speelde overigens een wedstrijd meer dan VVV-Venlo. Hoe dan ook; beide ploegen wisten dat ze bij een overwinning richting de suptop zouden opschuiven.

Peniel geeft antwoord
AZ leek zich het meest bewust van de belangen, getuige de twee vroege treffers. In de eerste helft volgde het antwoord van VVV-Venlo, dat de aansluitingstreffer scoorde via spits Peniel Mlapa. Verder dan die goal leek de ploeg van Maurice Steijn niet meer te komen. In de blessuretijd van het duel kreeg VVV'er Peter van Ooijen zelfs een rode kaart, voor een pittige overtreding op Adam Maher. Een late goal van Patrick Joosten zorgde alsnog voor een puntendeling.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen