Overslaan en naar de inhoud gaan

Strengere regels na bonkend hardcorefeest Maastricht

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 7:24

Naar aanleiding van klachten over hardcorefeest Raving Nightmare gaat de gemeente Maastricht de afspraken met het MECC over muziekfeesten aanscherpen.

Volgens de gemeente heeft het MECC afspraken geschonden. Dat schrijft burgemeester Onno Hoes aan D66-fractievoorzitter Bert Jongen die vragen had gesteld over de geluidsoverlast die het evenement veroorzaakte.

Geluidsoverlast
De bassen waren in het weekend van 8 en 9 november tot ver in de omgeving te voelen. Bij gemeente en politie werden negentien klachten van geluidsoverlast ingediend.

Probleem was onder meer, zo schrijft Hoes, dat het MECC voor Raving Nightmare de Westhal inzette, terwijl de afspraak is dat popmuziek alleen is toegestaan in de Noordhal. In die hal vond echter tegelijkertijd muziekevenement MJazz plaats.

Afspraken
Hoes: "Wij stellen vast dat het MECC, na een periode van enkele jaren zonder grote hinder, nu wel hinder heeft veroorzaakt die vooral te wijten is aan het gebruik van de Westhal. En dat is tegen schriftelijk vastgelegde afspraken."

Overlast
Volgens MECC-woordvoerder Frank Mimpen zijn de geluidsnormen die zijn vastgelegd in de vergunning van de gemeente niet overschreden. "Maar we betreuren het ten zeerste dat sommige bewoners geluidshinder hebben ervaren tijdens dit dance-event. Alle mails, opmerkingen en klachten worden door MECC beantwoord en indien mogelijk telefonisch toegelicht."

Op 8 december gaat Maastricht overleggen met het MECC. Dan worden afspraken aangescherpt en vastgelegd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Raveparty in voormalige V&D Maastricht?
Backfire! terug op het podium van Jera On Air
Richie Backfireplein
Maastrichtse hardcorepunker geëerd met eigen plein
NPO direct aan de slag met beoordelen bidbooks
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen