Overslaan en naar de inhoud gaan

Strengere regels na bonkend hardcorefeest Maastricht

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 7:24

Naar aanleiding van klachten over hardcorefeest Raving Nightmare gaat de gemeente Maastricht de afspraken met het MECC over muziekfeesten aanscherpen.

Volgens de gemeente heeft het MECC afspraken geschonden. Dat schrijft burgemeester Onno Hoes aan D66-fractievoorzitter Bert Jongen die vragen had gesteld over de geluidsoverlast die het evenement veroorzaakte.

Geluidsoverlast
De bassen waren in het weekend van 8 en 9 november tot ver in de omgeving te voelen. Bij gemeente en politie werden negentien klachten van geluidsoverlast ingediend.

Probleem was onder meer, zo schrijft Hoes, dat het MECC voor Raving Nightmare de Westhal inzette, terwijl de afspraak is dat popmuziek alleen is toegestaan in de Noordhal. In die hal vond echter tegelijkertijd muziekevenement MJazz plaats.

Afspraken
Hoes: "Wij stellen vast dat het MECC, na een periode van enkele jaren zonder grote hinder, nu wel hinder heeft veroorzaakt die vooral te wijten is aan het gebruik van de Westhal. En dat is tegen schriftelijk vastgelegde afspraken."

Overlast
Volgens MECC-woordvoerder Frank Mimpen zijn de geluidsnormen die zijn vastgelegd in de vergunning van de gemeente niet overschreden. "Maar we betreuren het ten zeerste dat sommige bewoners geluidshinder hebben ervaren tijdens dit dance-event. Alle mails, opmerkingen en klachten worden door MECC beantwoord en indien mogelijk telefonisch toegelicht."

Op 8 december gaat Maastricht overleggen met het MECC. Dan worden afspraken aangescherpt en vastgelegd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Raveparty in voormalige V&D Maastricht?
Richie Backfireplein
Maastrichtse hardcorepunker geëerd met eigen plein
Backfire! terug op het podium van Jera On Air
NPO direct aan de slag met beoordelen bidbooks
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen