Overslaan en naar de inhoud gaan

Strengere regels na bonkend hardcorefeest Maastricht

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 7:24

Naar aanleiding van klachten over hardcorefeest Raving Nightmare gaat de gemeente Maastricht de afspraken met het MECC over muziekfeesten aanscherpen.

Volgens de gemeente heeft het MECC afspraken geschonden. Dat schrijft burgemeester Onno Hoes aan D66-fractievoorzitter Bert Jongen die vragen had gesteld over de geluidsoverlast die het evenement veroorzaakte.

Geluidsoverlast
De bassen waren in het weekend van 8 en 9 november tot ver in de omgeving te voelen. Bij gemeente en politie werden negentien klachten van geluidsoverlast ingediend.

Probleem was onder meer, zo schrijft Hoes, dat het MECC voor Raving Nightmare de Westhal inzette, terwijl de afspraak is dat popmuziek alleen is toegestaan in de Noordhal. In die hal vond echter tegelijkertijd muziekevenement MJazz plaats.

Afspraken
Hoes: "Wij stellen vast dat het MECC, na een periode van enkele jaren zonder grote hinder, nu wel hinder heeft veroorzaakt die vooral te wijten is aan het gebruik van de Westhal. En dat is tegen schriftelijk vastgelegde afspraken."

Overlast
Volgens MECC-woordvoerder Frank Mimpen zijn de geluidsnormen die zijn vastgelegd in de vergunning van de gemeente niet overschreden. "Maar we betreuren het ten zeerste dat sommige bewoners geluidshinder hebben ervaren tijdens dit dance-event. Alle mails, opmerkingen en klachten worden door MECC beantwoord en indien mogelijk telefonisch toegelicht."

Op 8 december gaat Maastricht overleggen met het MECC. Dan worden afspraken aangescherpt en vastgelegd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Raveparty in voormalige V&D Maastricht?
Backfire! terug op het podium van Jera On Air
Richie Backfireplein
Maastrichtse hardcorepunker geëerd met eigen plein
NPO direct aan de slag met beoordelen bidbooks
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen