Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenger reisadvies voor Duitsland: coronabewijs verplicht

Geplaatst opvrijdag 3 september 2021 - 9:20

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Duitsland aangepast, vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen in dat land. De kleurcode gaat van groen naar geel.

Dat betekent dat mensen die uit Duitsland komen vanaf maandag een bewijs moeten laten zien dat ze zijn ingeënt, negatief zijn getest of recent zijn genezen van het coronavirus. Dat geldt vanaf 6 september ook voor Hongarije.

Strengere reisadviezen
De kleurcode van de Verenigde Staten gaat van geel naar oranje. Dit land geldt als zeer hoog risicogebied. Ook Kosovo, Montenegro en de Republiek Noord-Macedonië gaan naar oranje. Vanaf zaterdag geldt voor deze landen dat mensen die in Nederland aankomen tien dagen in quarantaine moeten. Vanaf 6 september moeten reizigers uit deze landen zich verplicht laten testen, ook als ze volledig zijn ingeënt tegen het longvirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen