Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenge vorst en gladheid: code geel van kracht

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 21:43

Door temperaturen fors beneden het vriespunt kan het tot vrijdagmiddag behoorlijk glad zijn op de Limburgse straten, wegen en trottoirs.

Het KNMI heeft code geel afgekondigd. De weerswaarschuwing geldt tot en met vrijdagmiddag 15:00 uur.

Aanvriezende mistbanken
Meteo Limburg meldt dat het donderdagavond nog matig vriest, maar in de Zuid-Limburgse dalen kan het in de loop van de nacht lokaal streng vriezen. De minimumtemperatuur schommelt dan tussen -3 en -10 graden. Door aanvriezende mistbanken kan het extra glad worden.

Sneeuw
Vrijdagochtend is het droog, maar in de loop van de middag mag Limburg zich opmaken voor (natte) sneeuw die uiteindelijk in regen overgaat. Door ijzel kan het dan opnieuw glad worden. Het kwik gaat dan richting de 2 graden, waarna de temperaturen later op de dag verder oplopen.

Het KNMI drukt verkeersdeelnemers op het hart hun rijgedrag aan te passen en weerberichten en de weerwaarschuwing in de gaten te houden.

Bekijk het actuele weerbericht door Meteo Limburg op de 1Limburg-weerpagina.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen