Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenge veiligheidseisen bedreigen demonstratie Tihange

Geplaatst opzaterdag 3 juni 2017 - 8:58

Door strenge veiligheidseisen van de overheid dreigt de demonstratie tegen de kerncentrale in Tihange niet door te gaan.

De eisen voor bewegwijzering en particuliere, professionele verkeersregelaars op het Nederlandse deel van het traject zorgen volgens De Limburger voor financiële problemen.

Kosten
De extra kostenpost bedraagt ruim 66.000 euro (exclusief btw) en dat geld heeft de organisatie niet. Gesprekken met bestuurders en politici hebben volgens de krant de afgelopen weken niet tot een oplossing geleid. Als er woensdag nog geen oplossing is, moet de organisatie de demonstratie mogelijk afgelasten.

Brandbrief
In een laatste poging een oplossing voor het probleem te vinden, hebben de organisatoren vrijdag een brandbrief naar de gemeente Maastricht en de provincie gestuurd. "Wat wij nodig hebben, is een keiharde schriftelijke toezegging dat het hele bedrag vanuit Limburg wordt gedekt", zegt Peer de Rijk van organisator WISE tegen de krant. "Het kan toch niet zo zijn dat door het ontbreken van bestuurlijke daadkracht dit burgerinitiatief om zeep geholpen wordt?"

Menselijke ketting
De demonstratie moet op 25 juni plaatsvinden. Zo'n 60.000 mensen uit België, Nederland en Duitsland vormen dan samen een lange menselijke ketting die loopt van Aken, via Maastricht en Luik, naar Tihange.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Protestketting tegen Tihange nog onzeker
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale
Militaire bewaking voor kerncentrales in België
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen