Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenge veiligheidseisen bedreigen demonstratie Tihange

Geplaatst opzaterdag 3 juni 2017 - 8:58

Door strenge veiligheidseisen van de overheid dreigt de demonstratie tegen de kerncentrale in Tihange niet door te gaan.

De eisen voor bewegwijzering en particuliere, professionele verkeersregelaars op het Nederlandse deel van het traject zorgen volgens De Limburger voor financiële problemen.

Kosten
De extra kostenpost bedraagt ruim 66.000 euro (exclusief btw) en dat geld heeft de organisatie niet. Gesprekken met bestuurders en politici hebben volgens de krant de afgelopen weken niet tot een oplossing geleid. Als er woensdag nog geen oplossing is, moet de organisatie de demonstratie mogelijk afgelasten.

Brandbrief
In een laatste poging een oplossing voor het probleem te vinden, hebben de organisatoren vrijdag een brandbrief naar de gemeente Maastricht en de provincie gestuurd. "Wat wij nodig hebben, is een keiharde schriftelijke toezegging dat het hele bedrag vanuit Limburg wordt gedekt", zegt Peer de Rijk van organisator WISE tegen de krant. "Het kan toch niet zo zijn dat door het ontbreken van bestuurlijke daadkracht dit burgerinitiatief om zeep geholpen wordt?"

Menselijke ketting
De demonstratie moet op 25 juni plaatsvinden. Zo'n 60.000 mensen uit België, Nederland en Duitsland vormen dan samen een lange menselijke ketting die loopt van Aken, via Maastricht en Luik, naar Tihange.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Protestketting tegen Tihange nog onzeker
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale
Militaire bewaking voor kerncentrales in België
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen