Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenge veiligheidseisen bedreigen demonstratie Tihange

Geplaatst opzaterdag 3 juni 2017 - 8:58

Door strenge veiligheidseisen van de overheid dreigt de demonstratie tegen de kerncentrale in Tihange niet door te gaan.

De eisen voor bewegwijzering en particuliere, professionele verkeersregelaars op het Nederlandse deel van het traject zorgen volgens De Limburger voor financiële problemen.

Kosten
De extra kostenpost bedraagt ruim 66.000 euro (exclusief btw) en dat geld heeft de organisatie niet. Gesprekken met bestuurders en politici hebben volgens de krant de afgelopen weken niet tot een oplossing geleid. Als er woensdag nog geen oplossing is, moet de organisatie de demonstratie mogelijk afgelasten.

Brandbrief
In een laatste poging een oplossing voor het probleem te vinden, hebben de organisatoren vrijdag een brandbrief naar de gemeente Maastricht en de provincie gestuurd. "Wat wij nodig hebben, is een keiharde schriftelijke toezegging dat het hele bedrag vanuit Limburg wordt gedekt", zegt Peer de Rijk van organisator WISE tegen de krant. "Het kan toch niet zo zijn dat door het ontbreken van bestuurlijke daadkracht dit burgerinitiatief om zeep geholpen wordt?"

Menselijke ketting
De demonstratie moet op 25 juni plaatsvinden. Zo'n 60.000 mensen uit België, Nederland en Duitsland vormen dan samen een lange menselijke ketting die loopt van Aken, via Maastricht en Luik, naar Tihange.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Protestketting tegen Tihange nog onzeker
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale
Militaire bewaking voor kerncentrales in België
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen