Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenge veiligheidseisen bedreigen demonstratie Tihange

Geplaatst opzaterdag 3 juni 2017 - 8:58

Door strenge veiligheidseisen van de overheid dreigt de demonstratie tegen de kerncentrale in Tihange niet door te gaan.

De eisen voor bewegwijzering en particuliere, professionele verkeersregelaars op het Nederlandse deel van het traject zorgen volgens De Limburger voor financiële problemen.

Kosten
De extra kostenpost bedraagt ruim 66.000 euro (exclusief btw) en dat geld heeft de organisatie niet. Gesprekken met bestuurders en politici hebben volgens de krant de afgelopen weken niet tot een oplossing geleid. Als er woensdag nog geen oplossing is, moet de organisatie de demonstratie mogelijk afgelasten.

Brandbrief
In een laatste poging een oplossing voor het probleem te vinden, hebben de organisatoren vrijdag een brandbrief naar de gemeente Maastricht en de provincie gestuurd. "Wat wij nodig hebben, is een keiharde schriftelijke toezegging dat het hele bedrag vanuit Limburg wordt gedekt", zegt Peer de Rijk van organisator WISE tegen de krant. "Het kan toch niet zo zijn dat door het ontbreken van bestuurlijke daadkracht dit burgerinitiatief om zeep geholpen wordt?"

Menselijke ketting
De demonstratie moet op 25 juni plaatsvinden. Zo'n 60.000 mensen uit België, Nederland en Duitsland vormen dan samen een lange menselijke ketting die loopt van Aken, via Maastricht en Luik, naar Tihange.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Protestketting tegen Tihange nog onzeker
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale
Militaire bewaking voor kerncentrales in België
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen