Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenge aanpak motorclubs: 1 op 5 verdachten veroordeeld

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2015 - 7:59

Sinds de strenge aanpak van motorclubs door politie en justitie is tot nu toe 1 op de 5 verdachten veroordeeld. Bijna 100 verdachten moeten zich nog melden voor de rechtbank of krijgen hun straf nog te horen.

Onder hen zijn ook de mannen in de grote strafzaak tegen de Limburgse Bandidos.

Witwaspraktijken
De meeste veroordeelden kregen een celstraf van minstens een jaar vanwege witwaspraktijken, drugsbezit- of handel en geweldsdelicten. Dat blijkt uit een brief die de minister van Veiligheid & Justitie naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Zes keer vrijspraak
Van 1 januari 2012 tot juni 2015 waren er 562 verdachten in beeld in strafzaken die met motorclubs te maken hebben. Van hen zijn er inmiddels 108 veroordeeld. Andere onderzoeken lopen nog of werden afgedaan met een straf buiten de rechter om. In zes gevallen was er vrijspraak.

Tientallen strafzaken
Politie en justitie besloten om in 2012 de aanpak van motorclubs prioriteit te geven. Er werd gestart met grote onderzoeken naar zware en internationaal georganiseerde misdaad. Dat resulteerde dus in honderden verdachten en tientallen strafzaken.

Zware criminaliteit
In de onderzoeken komen vooral de namen voor van leden van motorclubs zoals Satudarah, No Surrender, Bandidos, Trailer Trash en Hells Angels. De minister van Veiligheid & Justitie zegt dat hij met de strenge aanpak de problematiek beter kan beheersen en dat het zal leiden tot minder zware criminaliteit en overlast door motorclubs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rechtbank verbiedt motorclub Hells Angels
8 jaar cel voor brandstichting 'Bandidoscafé'
Verdachte aanslag café Kerkrade blijft vastzitten
'Leden van Bandidos maken zich schuldig aan criminaliteit'
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen