Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenge aanpak motorclubs: 1 op 5 verdachten veroordeeld

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2015 - 7:59

Sinds de strenge aanpak van motorclubs door politie en justitie is tot nu toe 1 op de 5 verdachten veroordeeld. Bijna 100 verdachten moeten zich nog melden voor de rechtbank of krijgen hun straf nog te horen.

Onder hen zijn ook de mannen in de grote strafzaak tegen de Limburgse Bandidos.

Witwaspraktijken
De meeste veroordeelden kregen een celstraf van minstens een jaar vanwege witwaspraktijken, drugsbezit- of handel en geweldsdelicten. Dat blijkt uit een brief die de minister van Veiligheid & Justitie naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Zes keer vrijspraak
Van 1 januari 2012 tot juni 2015 waren er 562 verdachten in beeld in strafzaken die met motorclubs te maken hebben. Van hen zijn er inmiddels 108 veroordeeld. Andere onderzoeken lopen nog of werden afgedaan met een straf buiten de rechter om. In zes gevallen was er vrijspraak.

Tientallen strafzaken
Politie en justitie besloten om in 2012 de aanpak van motorclubs prioriteit te geven. Er werd gestart met grote onderzoeken naar zware en internationaal georganiseerde misdaad. Dat resulteerde dus in honderden verdachten en tientallen strafzaken.

Zware criminaliteit
In de onderzoeken komen vooral de namen voor van leden van motorclubs zoals Satudarah, No Surrender, Bandidos, Trailer Trash en Hells Angels. De minister van Veiligheid & Justitie zegt dat hij met de strenge aanpak de problematiek beter kan beheersen en dat het zal leiden tot minder zware criminaliteit en overlast door motorclubs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rechtbank verbiedt motorclub Hells Angels
8 jaar cel voor brandstichting 'Bandidoscafé'
Verdachte aanslag café Kerkrade blijft vastzitten
'Leden van Bandidos maken zich schuldig aan criminaliteit'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen