Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenge aanpak motorclubs: 1 op 5 verdachten veroordeeld

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2015 - 7:59

Sinds de strenge aanpak van motorclubs door politie en justitie is tot nu toe 1 op de 5 verdachten veroordeeld. Bijna 100 verdachten moeten zich nog melden voor de rechtbank of krijgen hun straf nog te horen.

Onder hen zijn ook de mannen in de grote strafzaak tegen de Limburgse Bandidos.

Witwaspraktijken
De meeste veroordeelden kregen een celstraf van minstens een jaar vanwege witwaspraktijken, drugsbezit- of handel en geweldsdelicten. Dat blijkt uit een brief die de minister van Veiligheid & Justitie naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Zes keer vrijspraak
Van 1 januari 2012 tot juni 2015 waren er 562 verdachten in beeld in strafzaken die met motorclubs te maken hebben. Van hen zijn er inmiddels 108 veroordeeld. Andere onderzoeken lopen nog of werden afgedaan met een straf buiten de rechter om. In zes gevallen was er vrijspraak.

Tientallen strafzaken
Politie en justitie besloten om in 2012 de aanpak van motorclubs prioriteit te geven. Er werd gestart met grote onderzoeken naar zware en internationaal georganiseerde misdaad. Dat resulteerde dus in honderden verdachten en tientallen strafzaken.

Zware criminaliteit
In de onderzoeken komen vooral de namen voor van leden van motorclubs zoals Satudarah, No Surrender, Bandidos, Trailer Trash en Hells Angels. De minister van Veiligheid & Justitie zegt dat hij met de strenge aanpak de problematiek beter kan beheersen en dat het zal leiden tot minder zware criminaliteit en overlast door motorclubs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rechtbank verbiedt motorclub Hells Angels
8 jaar cel voor brandstichting 'Bandidoscafé'
Verdachte aanslag café Kerkrade blijft vastzitten
'Leden van Bandidos maken zich schuldig aan criminaliteit'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen