Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenge aanpak motorclubs: 1 op 5 verdachten veroordeeld

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2015 - 7:59

Sinds de strenge aanpak van motorclubs door politie en justitie is tot nu toe 1 op de 5 verdachten veroordeeld. Bijna 100 verdachten moeten zich nog melden voor de rechtbank of krijgen hun straf nog te horen.

Onder hen zijn ook de mannen in de grote strafzaak tegen de Limburgse Bandidos.

Witwaspraktijken
De meeste veroordeelden kregen een celstraf van minstens een jaar vanwege witwaspraktijken, drugsbezit- of handel en geweldsdelicten. Dat blijkt uit een brief die de minister van Veiligheid & Justitie naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Zes keer vrijspraak
Van 1 januari 2012 tot juni 2015 waren er 562 verdachten in beeld in strafzaken die met motorclubs te maken hebben. Van hen zijn er inmiddels 108 veroordeeld. Andere onderzoeken lopen nog of werden afgedaan met een straf buiten de rechter om. In zes gevallen was er vrijspraak.

Tientallen strafzaken
Politie en justitie besloten om in 2012 de aanpak van motorclubs prioriteit te geven. Er werd gestart met grote onderzoeken naar zware en internationaal georganiseerde misdaad. Dat resulteerde dus in honderden verdachten en tientallen strafzaken.

Zware criminaliteit
In de onderzoeken komen vooral de namen voor van leden van motorclubs zoals Satudarah, No Surrender, Bandidos, Trailer Trash en Hells Angels. De minister van Veiligheid & Justitie zegt dat hij met de strenge aanpak de problematiek beter kan beheersen en dat het zal leiden tot minder zware criminaliteit en overlast door motorclubs.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechtbank verbiedt motorclub Hells Angels
Verdachte aanslag café Kerkrade blijft vastzitten
8 jaar cel voor brandstichting 'Bandidoscafé'
'Leden van Bandidos maken zich schuldig aan criminaliteit'
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen