Overslaan en naar de inhoud gaan

Streetwise-aanpak lege winkels vindt navolging

Geplaatst opzondag 19 april 2015 - 21:54

Na Heerlen gaan meer gemeenten in Parkstad de strijd aan tegen de winkelleegstand.

In Heerlen begon de stichting Streetwise twee jaar geleden met het aanpakken van de winkelleegstand door het huisvesten van startende ondernemers.

Dat heeft zulke goede resultaten opgeleverd dat meer gemeenten, zoals Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld zo'n project willen beginnen.

Al eerder was daar overleg over tussen de genoemde gemeenten en diverse andere partijen waaronder Streetwise. Welke gemeenten als eerste gaan meedoen en of er ook bij zijn van buiten Parkstad, wordt vrijdag bekend gemaakt.

Verpaupering
Volgens Streetwise is in Heerlen na twee jaar nog 86 procent van de starters actief. Volgens initiatiefnemers Leonie Kuepers en Sjaak Vinken komt dat doordat niet alleen de leegstand wordt aangepakt, maar ook de onderliggende problemen als bijvoorbeeld verpaupering van een gebied.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Samenwerking bij aanpak winkelleegstand in Parkstad
leegstand stadcentra (25 jan 2020)
'Leg risico startende ondernemers deels bij overheid'
Parkstad kreeg er 31 winkels en horecazaken bij
Bijna 100 nieuwe ondernemingen dankzij Streetwise
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen