Overslaan en naar de inhoud gaan

Streetwise-aanpak lege winkels vindt navolging

Geplaatst opzondag 19 april 2015 - 21:54

Na Heerlen gaan meer gemeenten in Parkstad de strijd aan tegen de winkelleegstand.

In Heerlen begon de stichting Streetwise twee jaar geleden met het aanpakken van de winkelleegstand door het huisvesten van startende ondernemers.

Dat heeft zulke goede resultaten opgeleverd dat meer gemeenten, zoals Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld zo'n project willen beginnen.

Al eerder was daar overleg over tussen de genoemde gemeenten en diverse andere partijen waaronder Streetwise. Welke gemeenten als eerste gaan meedoen en of er ook bij zijn van buiten Parkstad, wordt vrijdag bekend gemaakt.

Verpaupering
Volgens Streetwise is in Heerlen na twee jaar nog 86 procent van de starters actief. Volgens initiatiefnemers Leonie Kuepers en Sjaak Vinken komt dat doordat niet alleen de leegstand wordt aangepakt, maar ook de onderliggende problemen als bijvoorbeeld verpaupering van een gebied.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Samenwerking bij aanpak winkelleegstand in Parkstad
Parkstad kreeg er 31 winkels en horecazaken bij
Bijna 100 nieuwe ondernemingen dankzij Streetwise
Parkstadgemeenten willen samen winkelleegstand te lijf
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen