Overslaan en naar de inhoud gaan

Streetwise-aanpak lege winkels vindt navolging

Geplaatst opzondag 19 april 2015 - 21:54

Na Heerlen gaan meer gemeenten in Parkstad de strijd aan tegen de winkelleegstand.

In Heerlen begon de stichting Streetwise twee jaar geleden met het aanpakken van de winkelleegstand door het huisvesten van startende ondernemers.

Dat heeft zulke goede resultaten opgeleverd dat meer gemeenten, zoals Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld zo'n project willen beginnen.

Al eerder was daar overleg over tussen de genoemde gemeenten en diverse andere partijen waaronder Streetwise. Welke gemeenten als eerste gaan meedoen en of er ook bij zijn van buiten Parkstad, wordt vrijdag bekend gemaakt.

Verpaupering
Volgens Streetwise is in Heerlen na twee jaar nog 86 procent van de starters actief. Volgens initiatiefnemers Leonie Kuepers en Sjaak Vinken komt dat doordat niet alleen de leegstand wordt aangepakt, maar ook de onderliggende problemen als bijvoorbeeld verpaupering van een gebied.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Samenwerking bij aanpak winkelleegstand in Parkstad
Bijna 100 nieuwe ondernemingen dankzij Streetwise
Parkstad kreeg er 31 winkels en horecazaken bij
Parkstadgemeenten willen samen winkelleegstand te lijf
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen