Overslaan en naar de inhoud gaan

Streep door nachtmis: geen vieringen in kerk na 17:00 uur

Geplaatst opwoensdag 1 december 2021 - 10:29

Tijdens kerstmis is er geen kerkmis na 17:00 uur. Daarmee is er een streep gezet door de nachtmis op kerstavond.

Dat meldt het Bisdom Roermond. Dit besluit is genomen vanwege de verscherpte coronamaatregelen.

Overdag
"Net als vorig jaar zijn er met Kerstmis geen publieke nachtmissen toegestaan. De bisschoppen vragen parochies om de mogelijkheden om Kerstmis overdag te vieren -ook in de dagen van het kerstoctaaf- volop te benutten", aldus het bisdom. In de kerk zijn er al eerder verscherpte coronamaatregelen ingevoerd, zo is het verplicht om anderhalvemeter afstand te houden in de kerk. Ook is het verplicht om een mondkapje te dragen. Er mag nog wel gezongen worden in de kerk.

Lees ook: Geen missen voor publiek op Kerstavond in Limburgse kerken

Voorbereidingen
"Het besluit om met Kerstmis na 17:00 uur geen publieke vieringen toe te staan gaat de bisschoppen zeer aan het hart", schrijft het bisdom. "Zij willen met hun besluit een massale beweging van mensen die tegelijk naar de kerstnachtvieringen zouden gaan, voorkomen." Het RKK neemt de beslissing nu omdat er in sommige kerken al de eerste voorbereidingen voor nachtmis wordt getroffen.

Vorig jaar was er ook geen publiek aanwezig tijdens de nachtmis. Toen was er een harde lockdown in Nederland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen