Overslaan en naar de inhoud gaan

Streep door luxe hotel in Maastricht: 'Onzalig plan'

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 14:49

Er komt geen luxe hotel in de panden van Kumulus in het Maastrichtse stadsdeel Wyck.

Zuyd Hogeschool heeft de stekker uit het plan getrokken, zo blijkt uit een brief van VVD-wethouder John Aarts aan de gemeenteraad.

Luxe hotel
In de gebouwen zitten nu een muziekschool, een dependance van het conservatorium en een basisschool. De gemeente Maastricht is eigenaar van het grootste deel van het vastgoed. Zuyd Hogeschool bezit de rest. Ruim anderhalf jaar geleden werd bekend dat een ontwikkelaar plannen had voor een luxe hotel.

Haalbare plannen
Aanvankelijk was het de bedoeling dat al in september vorig jaar duidelijk zou zijn of die plannen haalbaar waren en of er een rendabele exploitatie in zat. Die termijn werd echter tot drie keer toe verlengd door het gemeentebestuur. De laatste keer tot 1 september dit jaar.

Financiële afwegingen
Uit de brief van wethouder Aarts blijkt nu dat Zuyd Hogeschool het hotelproject niet meer ziet zitten. De school vindt 'de businesscase niet haalbaar vanwege inhoudelijke, ruimtelijke en financiële afwegingen', zo meldt Aarts. De gemeente zelf was wel positief. Zij vond het luxe hotel passen binnen het hotelbeleid, omdat een soortgelijk hotel er nog niet zou zijn in Maastricht.

Ook had ze een plan klaar voor alternatieve huisvesting van de huidige gebruikers. Verder had de Welstands- en Monumentencommissie het ontwerp goedgekeurd, maar Zuyd Hogeschool wil dus niet verder.

Onzalig plan
De PvdA in de Maastrichtse gemeenteraad is in ieder geval blij dat het 'onzalige plan' niet doorgaat. "In plaats van het zoveelste hotel te bouwen in Maastricht, moet er een alternatief plan komen", aldus de oppositiepartij. Ze denkt daarbij aan een 'maatschappelijke invulling'.
De PvdA noemt de opstelling van het gemeentebestuur 'schokkend'.

In schriftelijke vragen wil de partij ook duidelijkheid over de gevolgen voor de huidige gebruikers, nu het luxe hotelplan is afgeblazen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen