Overslaan en naar de inhoud gaan

Streep door Gekke Maondaag en andere activiteiten Wuilus

Geplaatst opdinsdag 1 september 2020 - 14:04

Carnavalsvereniging De Wuilus in Velden heeft besloten een streep te zetten door alle activiteiten van komend seizoen. Dat betekent onder meer dat Gekke Maondaag niet doorgaat.

Ook het Gardefestival, het Prinsenbal, de Prinsenreceptie, de optocht en alle andere activiteiten gaan niet door. De carnavalsvereniging vindt de onzekerheid rond het coronavirus te groot.

Geschrapt
"Met pijn in ons hart hebben wij dit besluit moeten nemen", schrijft voorzitter Harold Hafmans. "Gekke Maondaag is een gezelligheidsfeest. Op anderhalve meter afstand, met vaste zitplekken en verdere beperkingen is dit niet te organiseren", vindt hij.

Het ontbreken van spontaniteit, warmte en gezelligheid doet een te grote afbreuk aan het evenement.

Doorgeschoven
Het seizoen wordt een jaar doorgeschoven. Dat betekent dat Prins Wesley en zijn adjudanten Ruud en Gido aanblijven en een regulier seizoen af kunnen maken, onder meer met zittingen in november 2021.

Coronavaccin
De Wuilus verwacht dat evenementen pas medio volgend jaar weer opgeschaald kunnen worden. De vereniging heeft weinig hoop op een vroegtijdige oplossing, zoals een vaccin. "En zelfs als er een vaccin is, zal het nog maanden duren voordat iedereen die dit wil ook is gevaccineerd en dus het risico voor de gezondheid is geminimaliseerd", beredeneert Hafmans.

Gekke Maondaag werd in Velden nooit eerder afgelast.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen