Overslaan en naar de inhoud gaan

Streep door Final4: geen finaleweekend Lions en Bevo

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 13:18

De play-offs in het herenhandbal, de Final4, gaan definitief niet door. Kembit-Lions en Herpertz/Bevo komen daardoor niet in actie.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus in Noord-Brabant hebben de Nederlandse en Belgische handbalfederaties na overleg met de verenigingen besloten het weekend in Den Bosch af te gelasten.

Zaterdag en zondag
Evenementen met meer dan duizend toeschouwers in Noord-Brabant mogen geen doorgang vinden. Er werden meer bezoekers verwacht bij het Final4-toernooi, dat aankomende zaterdag en zondag zou plaatsvinden.

Minder dan duizend
Het inperken van het aantal bezoekers om onder de duizend bezoekers te blijven vonden de bonden niet stroken met het huidige gezondheidsbeleid. De autoriteiten hadden organisatoren van evenementen met minder dan duizend bezoekers gevraagd eveneens te overwegen hun evenement af te gelasten.

Lees ook: Final Four BeNe-league wijkt mogelijk uit naar Limburg

Alternatief
Bevo en Lions lieten de organisatie dinsdag weten dat zij bereid zijn het toernooi te organiseren. Voor dat alternatief is dus ook niet gekozen. “Wij hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen spelers en bezoekers niet blootstellen aan gezondheidsrisico’s”, laat Bastiaan Bunnik van het NHV aan L1 weten. “Meerdere clubs lieten ons weten de Final4 te willen faciliteren, maar dan zouden de wedstrijden niet meer op neutraal terrein gespeeld worden."

Lions-Bevo
In overleg met de finalisten wordt bekeken of er op een later moment alsnog een Final4-weekend komt. Het Sittard-Geleense Lions zou het in de halve finale tegen Bevo uit Panningen opnemen, de andere halve finale ging tussen de Belgische formaties Bocholt en Visé. De winnaars zouden vervolgens om de BENE-League-titel spelen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen