Overslaan en naar de inhoud gaan

Streep door de rekening: Dumoulin verkeek zich op de streep

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 18:52

Tom Dumoulin dacht woensdag mee te kunnen strijden om de ritzege in de vijfde etappe van de Giro, maar hij verkeek zich op de afstand tot de finish en zag zijn plannen de mist in gaan.

"Verkeerd getimed, maar goed: weer een etappe overleefd. Laten we het daar maar op houden", vertelde Dumoulin na de rit die gewonnen werd door de Italiaan Enrico Battaglin.

Dezelfde fouten
"Het was een beetje dezelfde finale als gisteren, maar dan wat minder lastig", keek Dumoulin terug. "En ik maak weer dezelfde fouten. De groep was niet meer zo groot, dus ik wilde er langs rijden en als een streep naar voren schieten."

'Vergiste met in de afstand'
"Soms time je verkeerd en zit je vol in de wind en komt alles vlak voor de bocht over je heen", vertelt de Maastrichtenaar. "Dat wilde ik voorkomen, maar ik vergiste me in de afstand. Ik dacht dat de streep veel dichterbij lag.''

Etna
Dumoulin is de nummer twee in het klassement achter de Australiër Rohan Dennis. Donderdag, na de rit naar de Etna, kan dat wel eens anders zijn. "Eindelijk gaan we klimmen, dan gaat het ook wat rustiger worden in het peloton, als het klassement al een beetje vastligt. Want het zijn weer twee dagen vol stress geweest."

Bidon
Dumoulins teamgenoot Roy Curvers gooide tijdens de vijfde etappe zijn bidon tegen een volgauto van Shimano. Dit omdat de Sunweb-renner uit Haelen vond dat hij te weinig ruimte kreeg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen