Overslaan en naar de inhoud gaan

Streep door Brussel Express

Geplaatst opdonderdag 23 oktober 2014 - 5:47

Het stadsbestuur van Maastricht heeft een streep gezet door de terugkeer van de Maastricht-Brussel Express.

Lobbywerk voor de internationale intercityverbinding heeft geen zin meer, zo is de conclusie.

Dienstregeling
De belangrijkste reden daarvoor is een wijziging in de treindienstregeling in België per december 2014, zo laat de woordvoerder van verantwoordelijk wethouder John Aarts (VVD, Mobiliteit) weten. "Ook Visé zal daardoor de dagelijkse rechtstreekse intercityverbinding met Brussel verliezen."

Maastricht - Luik
De verbinding Visé-Brussel was het restant van de oorspronkelijke Maastricht-Brussel Express, die in juli 2011 ter ziele ging vanwege bezuinigingen bij de Belgische vervoerder NMBS. Maastricht zet samen met de provincie nu vol in op een betere verbinding tussen Maastricht en Luik.

Maastricht - Brussel
Vanuit Maastricht is Brussel nog wel bereikbaar per trein. Je moet dan overstappen in Luik en bent ruim anderhalf uur onderweg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hinder op spoor naar Luik door kapotte trein
Akkoord over drielandentrein naar Aken en Luik
Treinverkeer Maastricht-Luik plat door staking
Tot 4 juli geen treinen tussen Maastricht en Luik
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen