Overslaan en naar de inhoud gaan

Streep door Brussel Express

Geplaatst opdonderdag 23 oktober 2014 - 5:47

Het stadsbestuur van Maastricht heeft een streep gezet door de terugkeer van de Maastricht-Brussel Express.

Lobbywerk voor de internationale intercityverbinding heeft geen zin meer, zo is de conclusie.

Dienstregeling
De belangrijkste reden daarvoor is een wijziging in de treindienstregeling in België per december 2014, zo laat de woordvoerder van verantwoordelijk wethouder John Aarts (VVD, Mobiliteit) weten. "Ook Visé zal daardoor de dagelijkse rechtstreekse intercityverbinding met Brussel verliezen."

Maastricht - Luik
De verbinding Visé-Brussel was het restant van de oorspronkelijke Maastricht-Brussel Express, die in juli 2011 ter ziele ging vanwege bezuinigingen bij de Belgische vervoerder NMBS. Maastricht zet samen met de provincie nu vol in op een betere verbinding tussen Maastricht en Luik.

Maastricht - Brussel
Vanuit Maastricht is Brussel nog wel bereikbaar per trein. Je moet dan overstappen in Luik en bent ruim anderhalf uur onderweg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

intercity spoorlijn spoor rails stock trein
Maandag en dinsdag geen treinen tussen Maastricht en Luik
Hinder op spoor naar Luik door kapotte trein
Treinverkeer Maastricht-Luik plat door staking
Akkoord over drielandentrein naar Aken en Luik
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen