Crisis over cao streekvervoer: '9 dagen gestaakt voor noppes'

Verschillende kaderleden van de FNV zijn ontevreden over het cao-akkoord in het streekvervoer. "We hebben negen dagen gestaakt voor noppes."

Stakingen in streekvervoer van de baan na cao-akkoord

De bonden en de werkgevers in het streekvervoer hebben afspraken gemaakt over een nieuwe cao. Daarmee zijn de aangekondigde stakingen opgeschort.

Reizigers kunnen tóch met de trein na stakingsweekend

De Arriva-treinen op het Limburgse spoor rijden vanaf maandag weer gewoon volgens de dienstregeling. Eerder kondigde vakbond FNV aan dat er alleen treinen zouden rijden tussen 06:00 en 10:00 uur en tussen 15:00 en 19:00 uur.

Dit weekend rijden zo nu en dan treinen en bussen

Een dagje uit met de trein of bus zal dit weekend nog lastig zijn, want veel treinen en bussen rijden niet vanwege de staking.

Staking streekvervoer gaat door buiten spits

De staking in het streekvervoer gaat door. Vakbonden CNV en FNV gaan vanaf maandag buiten de spits staken.

Staking streekvervoer: geen treinverkeer in Limburg

Door de staking in het streekvervoer rijden er vrijdag geen treinen in Limburg. Wel rijden er sporadisch bussen.

'Actiebereidheid in streekvervoer nog groot'

Zoals het nu naar uitziet is het beeld van de staking van de streekvervoerders donderdag ongeveer hetzelfde als dat van woensdag.

Toch beperkt treinverkeer tijdens staking streekvervoer

Ondanks de staking in het streekvervoer rijden er donderdagochtend in Limburg toch verschillende Arriva-treinen.

Ov-staking: niet duidelijk wanneer alles weer gaat rijden

Het is op dit moment niet duidelijk wanneer het streekvervoer weer gaat rijden.

Staking verloopt zoals verwacht: slechts sporadisch bussen

De staking in het streekvervoer verloopt zoals verwacht, blijkt uit het eerste beeld dat Arriva en vakbond FNV kunnen schetsen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten