Overslaan en naar de inhoud gaan

Streefdatum fusie Heerlen-Landgraaf op de tocht

Geplaatst opvrijdag 9 juni 2017 - 11:14

De kans is heel groot dat een eventuele herindeling van Heerlen en Landgraaf wordt uitgesteld en niet op 1 januari 2019 ingaat.

Dat lijkt de consequentie, nadat het presidium een verzoek heeft gehonoreerd voor het houden van een provinciaal referendum over de herindeling.

Referendum
Dat verzoek is afkomstig van het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf. In de vergadering van fractievoorzitters werd geconcludeerd dat aan alle voorwaarden voor een referendum is voldaan. Desondanks vinden alle partijen het vreemd dat inwoners van, bijvoorbeeld, Mook en Middelaar of Weert om hun mening wordt gevraagd over een herindeling in Parkstad.

Besluitvorming uitgesteld
De besluitvorming over een herindeling wordt nu opgeschort, omdat een referendum waarschijnlijk pas uiterlijk in maart volgend jaar wordt gehouden. Dat valt dan eventueel samen met de gemeenteraadsverkiezingen. Het presidium komt nu met een voorstel voor het Limburgs Parlement. Dat moet op 6 juli een besluit nemen.

Groen licht
Wordt dan het licht definitief op groen gezet voor het houden van een referendum dan krijgt het Burgercomité 10 weken de tijd om 21.000 handtekeningen op te halen. Dat is de volgende voorwaarde in de procedure. Wordt dat aantal niet gehaald, dan vervalt het referendum.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provinciebestuur: Referendum herindeling tegen de regels
Geen referendum over herindeling Heerlen-Landgraaf
Oppositie Landgraaf wil opheldering over actiekosten
Drie vragen in referendum Landgraaf over herindeling
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen