Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Strandpaviljoen moet 'illegaal' terras afbreken

Geplaatst opwoensdag 6 december 2017 - 22:02

Strandpaviljoen Dushi in Plasmolen moet haar terrasschermen binnen zes weken afbreken, anders moet de zaak een fikse boete betalen.

Volgens de gemeente Mook en Middelaar heeft het paviljoen deze daar illegaal op de veerstoep neergezet.

Corrigeren
Burgemeester Willem Gradisen laat aan De Gelderlander weten dat het een principieel verhaal is. "Er zijn mensen die zulke zaken keurig aanvragen en anderen doen maar wat. De mensen die zomaar wat doen, worden een keer gecorrigeerd."

'Heel erg flauw'
Volgens Han Lampe, eigenaar van Dushi, is het allemaal één groot misverstand. Aan de krant laat hij weten dat hij de grond pacht van Leisurelands en kreeg van hen de indruk dat de terrasschermen daar gewoon mochten staan. Hij noemt de opstelling van de gemeente dan ook 'heel erg flauw'.

3000 euro
Naast de terrasschermen, moet Lampe ook een bouwwerk van rieten matten en houten planken verwijderen. Doet hij dit niet binnen zes weken, dan moeten hij voor beide een boete van 1.500 euro betalen, 3.000 euro in totaal.

Lampe hoopt dat er nog 'een goed gesprek' mogelijk is met burgemeester en wethouders.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen