Overslaan en naar de inhoud gaan

Strand alleen voor vaste gasten: 'Het is niet anders'

Geplaatst opzondag 9 augustus 2020 - 19:05

Een hittegolf én corona-regels. Dat is iets teveel van het goede voor Vakantiepark Leukermeer. Voorlopig is het strand in Well alleen voor campinggasten en aangemelde visite.

"Op deze manier kunnen we tenminste zicht houden op wie hier is." Met pijn in het hart moet parkeigenaar Martin van Wiefferen "nee" verkopen.

Jeugd
Eén week, misschien twee weken is zijn recreatiepark minder gastvrij dan hij zou willen. "Vooral voor de jeugd uit Well en omgeving vind ik dat vervelend. Al generaties lang komen jongeren hier om te zwemmen."

L1

Geen unicum
Het is niet de eerste keer dat het strand dicht gaat voor mensen van buiten het park. "Een paar jaar geleden hebben we dat ook voor één week moeten doen. Het was warm en te druk."

Toezicht
Medewerkers van het park houden toezicht op het strand. Er is plek genoeg om anderhalve meter afstand te houden. "Kijk dit is goed te doen voor ons. Als het drukker zou worden, krijg je het niet voor elkaar om alles en iedereen uit elkaar te houden."

Surfschool
Samen met zijn vrouw is Martin van Wiefferen 36 jaar geleden in Well beland. Alles is begonnen met een eigen surfschool. Inmiddels kent de eigenaar van het hele park ieder hoekje. "Het valt meteen op dat iedereen naar het water trekt. In de speeltuin zie je bijna geen kinderen. Normaal trekken onze gasten er ook op uit. Gaan ze fietsen in de omgeving of naar Toverland. Met deze hitte niet. Dat zorgt er ook voor dat het drukker wordt op het strand."

Visite
Zo'n tweeduizend gasten zijn er op het park. Ze verblijven op de camping, in vakantiehuisjes of liggen met hun boot in de jachthaven. "Aangemelde visite is welkom. Voorlopig moeten we het daar bij laten helaas."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen