Overslaan en naar de inhoud gaan

Strand alleen voor vaste gasten: 'Het is niet anders'

Geplaatst opzondag 9 augustus 2020 - 19:05

Een hittegolf én corona-regels. Dat is iets teveel van het goede voor Vakantiepark Leukermeer. Voorlopig is het strand in Well alleen voor campinggasten en aangemelde visite.

"Op deze manier kunnen we tenminste zicht houden op wie hier is." Met pijn in het hart moet parkeigenaar Martin van Wiefferen "nee" verkopen.

Jeugd
Eén week, misschien twee weken is zijn recreatiepark minder gastvrij dan hij zou willen. "Vooral voor de jeugd uit Well en omgeving vind ik dat vervelend. Al generaties lang komen jongeren hier om te zwemmen."

L1

Geen unicum
Het is niet de eerste keer dat het strand dicht gaat voor mensen van buiten het park. "Een paar jaar geleden hebben we dat ook voor één week moeten doen. Het was warm en te druk."

Toezicht
Medewerkers van het park houden toezicht op het strand. Er is plek genoeg om anderhalve meter afstand te houden. "Kijk dit is goed te doen voor ons. Als het drukker zou worden, krijg je het niet voor elkaar om alles en iedereen uit elkaar te houden."

Surfschool
Samen met zijn vrouw is Martin van Wiefferen 36 jaar geleden in Well beland. Alles is begonnen met een eigen surfschool. Inmiddels kent de eigenaar van het hele park ieder hoekje. "Het valt meteen op dat iedereen naar het water trekt. In de speeltuin zie je bijna geen kinderen. Normaal trekken onze gasten er ook op uit. Gaan ze fietsen in de omgeving of naar Toverland. Met deze hitte niet. Dat zorgt er ook voor dat het drukker wordt op het strand."

Visite
Zo'n tweeduizend gasten zijn er op het park. Ze verblijven op de camping, in vakantiehuisjes of liggen met hun boot in de jachthaven. "Aangemelde visite is welkom. Voorlopig moeten we het daar bij laten helaas."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen