Overslaan en naar de inhoud gaan

Strafschop ontneemt Fortuna broodnodige zege

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2020 - 22:12

Fortuna Sittard heeft in de laatste minuten een overwinning uit handen gegeven tegen PEC Zwolle. De Sittardenaren kregen een strafschop tegen en sloten de wedstrijd af met 1-1.

Spanning was er volop voor de 10.000 Sittardse fans, maar ze kregen - zeker voor rust - geen goed voetbal te zien. De eerste mogelijkheid was voor de gasten uit Zwolle, maar de poging van Venlonaar Vito van Crooy bleef zonder gevolgen.

PEC de betere ploeg
Fortuna begon afwachtend en wist zich geen raad met de spelwijze van PEC. Uit een goed genomen vrije trap kregen de gasten de volgende mogelijkheid, maar nu pareerde doelman Alexei Koselev de inzet van Gustavo Hamer (27ste minuut). Nikolai Frederiksen, die zijn basisdebuut maakte bij Fortuna, had toen al geel op zak. Ook de volgende mogelijkheid was voor de gasten via een schot van PEC-verdediger Kenneth Paal. Die poging ging naast.

Koselev voorkomt 1-0
Aan de andere kant kwam Rasmus Karjalainen alleen voor doelman Zetterer, maar Paal hinderde de spits nog, zodat zijn poging naast ging. In de 40ste minuut was Mike van Duinen dicht bij de openingstreffer, maar de goed uit zijn doel gekomen Koselev voorkwam dat Fortuna met een achterstand de rust in ging.

Eerste treffer Cox
Aan het begin van de tweede helft kwam Tesfaldet Tekie aanvaller Frederiksen vervangen. Door het spel van Tekie kwam Diemers beter in zijn spel. Het duurde tot het uur voordat Fortuna meer kon aandringen. Van Crooy werd in de 63ste minuut vervangen door Reza Goochannejhad. De eerste goede mogelijkheid was voor Fortuna; het schot van Lazaros Rota ging echter over. In de 71ste minuut was het dan eindelijk raak. Een schot van Diemers werd door Zetterer weggebokst, waarna George Cox scoorde uit de rebound (1-0). Het betekende zijn eerste treffer in dienst van Fortuna.

Fortuna Sittard-speler George Cox
George Cox juicht na zijn doelpunt
Foto: Beeldbank Limburg

Fortuna bleef de betere ploeg en kwam niet in de problemen. Tot één minuutje voor het eind. Een hoekschop leverde een scrimmage op, waarbij zowel Koselev als Dammers redding brachten, maar uitgerekend Tekie had Pelle Clement aan zijn shirt onderuit getrokken. Dat zag de VAR en de arbiter wees naar de stip. Vanaf elf meter bracht invaller Lennart Thy de eindstand op het scorebord.

Zestiende
PEC had dit jaar nog niet gescoord in een uitwedstrijd maar na ruim 400 minuten deed het dat wel in Sittard. In de stand verandert er niet veel voor de clubs: PEC blijft vijftiende, Fortuna zestiende.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen