Overslaan en naar de inhoud gaan

Strafschop nekt Fortuna Sittard tegen AZ

Geplaatst opzaterdag 8 mei 2021 - 22:11

Fortuna Sittard heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen AZ met 1-0 verloren. Een strafschop in de eerste helft werd het team van Sjors Ultee fataal tegen de Alkmaarders, die bijna de hele tweede helft met een man minder speelden.

AZ zette de Sittardenaren vanaf het beginsignaal onder druk, maar creëerde in de aanvangsfase geen kansen. Na ruim een kwartier zorgde Lisandro Semedo met een voorzet voor het eerst voor gevaar, maar Mats Seuntjens kon niet bij de bal.

AZ op voorsprong
AZ bleef drukken. Een wild schot van Albert Gudmundsson ging ver over het doel van Yanick van Osch en Calvin Stengs kopte in het zijnet. In de 27e minuut kon doelman Van Osch een doelpunt alleen voorkomen door Jesper Karlsson in de zestien onderuit te halen. Het leverde hem een gele kaart op en AZ een penalty, die Gudmundsson tegen de touwen schoot: 1-0.

Kansjes voor Fortuna
Fortuna liet zich niet uit het veld slaan en ging op jacht naar de gelijkmaker. Een voorzet van Lazaros Rota werd door de AZ-defensie weggewerkt en Marco Bizot neutraliseerde liggend een schot van Lisandro Semedo. Van Osch voorkwam in de slotfase van de eerste helft dat AZ de voorsprong verdubbelde door een gevaarlijk schot van Jesper Karlsson met zijn vingertoppen over de achterlijn te werken.

AZ met tien man verder
Vijf minuten na de hervating haalde invaller Ramon Leeuwin de doorgebroken Sebastian Polter hardhandig onderuit om hem van het scoren af te houden en kon met rood inrukken. AZ zette daarna met Yukinari Sugawara een extra verdediger in en Stengs zag zijn een afstandsschot naast het doel van Van Osch verdwijnen.

Tempo en druk opgevoerd
Halverwege de tweede helft voerde Fortuna Sittard het tempo en de druk op AZ verder op, maar slaagde er niet in door de verdediging van de Alkmaarders te breken. Een afstandsschot van Mats Seuntjens werd door doelman Bizot met moeite tot hoekschop verwerkt en een schot van Zian Flemming werd door de AZ-goalie met de vuisten gekeerd.

Geen loon naar werken
Fortuna bleef zoeken naar de gelijkmaker. Een schot van Zian Flemming werd gekraakt. Het leverde hem een vrije trap op van een meter of twintig, die Bizot met moeite kon wegtikken. Een poeier van Hansson kreeg de goalie niet klemvast en werd door een AZ-verdediger maar net weggewerkt. De Alkmaarders moesten alle zeilen bijzetten om niet onder druk van Fortuna Sittard te bezwijken, maar hielden met zijn tienen stand tegen de geel-groenen, die geen loon naar werken kregen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen