Overslaan en naar de inhoud gaan

Strafontslag na gluurfilm masturberende collega terecht

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 22:16

Een Zuid-Limburgse marechaussee die een camera had verstopt in de coffeepad-houder en daarmee zijn kamergenoot filmde, heeft terecht strafontslag gekregen.

Dat heeft de Centrale Raad van Beroep geoordeeld.

Masturberen
De Limburgse marechaussee die wertke op Schiphol verdacht zijn collega en kamergenoot van diefstal: die zou zonder zijn toestemming gebruikmaken van zijn deodorant. Volgens de Raad zijn met de verborgen camera 'compromitterende opnamen' gemaakt. Zo hadden de camera's vastgelegd hoe de collega uit de douche kwam, en hoe hij op bed ging liggen masturberen.

Lees ook: Geen WW voor marechaussee die masturberende collega filmt

Twee keer beroep
De man was in beroep gegaan tegen zijn strafontslag bij de rechtbank, maar werd daar in het ongelijk gesteld. Ook bij de Centrale Raad van Beroep ving hij bot.

Voorbeeldfunctie
Volgens de Raad had de marechaussee als senior opsporingsambtenaar een voorbeeldfunctie. "Hij heeft gehandeld in strijd met de eisen van integriteit, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid en heeft daardoor het in hem te stellen vertrouwen in ernstige mate geschonden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vijf jaar cel geëist tegen Maastrichtse cocaïnesmokkelaar
Rechtbank Maastricht: postbode terecht ontslagen
Gokmanager wedde op twee paarden: terecht ontslag
Valse bommelding in vliegtuig door Sittardenaar
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen