Overslaan en naar de inhoud gaan

Strafontslag na gluurfilm masturberende collega terecht

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 22:16

Een Zuid-Limburgse marechaussee die een camera had verstopt in de coffeepad-houder en daarmee zijn kamergenoot filmde, heeft terecht strafontslag gekregen.

Dat heeft de Centrale Raad van Beroep geoordeeld.

Masturberen
De Limburgse marechaussee die wertke op Schiphol verdacht zijn collega en kamergenoot van diefstal: die zou zonder zijn toestemming gebruikmaken van zijn deodorant. Volgens de Raad zijn met de verborgen camera 'compromitterende opnamen' gemaakt. Zo hadden de camera's vastgelegd hoe de collega uit de douche kwam, en hoe hij op bed ging liggen masturberen.

Lees ook: Geen WW voor marechaussee die masturberende collega filmt

Twee keer beroep
De man was in beroep gegaan tegen zijn strafontslag bij de rechtbank, maar werd daar in het ongelijk gesteld. Ook bij de Centrale Raad van Beroep ving hij bot.

Voorbeeldfunctie
Volgens de Raad had de marechaussee als senior opsporingsambtenaar een voorbeeldfunctie. "Hij heeft gehandeld in strijd met de eisen van integriteit, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid en heeft daardoor het in hem te stellen vertrouwen in ernstige mate geschonden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vijf jaar cel geëist tegen Maastrichtse cocaïnesmokkelaar
Vliegtuig (24 sep 2019)
Heerlenaar met openstaande celstraf gepakt op Schiphol
Rechtbank Maastricht: postbode terecht ontslagen
Gokmanager wedde op twee paarden: terecht ontslag
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen