Overslaan en naar de inhoud gaan

Straffen tot zes jaar geëist voor drugslab Milsbeek

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 9:26

Tegen drie van de vier verdachten van een drugslab in Milsbeek zijn maandag celstraffen tot zes jaar geëist.

Dat meldt De Gelderlander.

Speed
De mannen uit Malden, Lent en Nijmegen werden samen met een vierde verdachte uit Milsbeek eind januari opgepakt in een amfetaminelab aan de Ovenberg. Volgens het OM was daar zo'n 875 kilo speed gemaakt, wat goed zou zijn voor 1.750.000 porties van de harddrug.

Lees ook: Verdachten drugslab Milsbeek blijven achter tralies

Limburger
De verdachte uit Milsbeek stond maandag niet terecht voor de rechtbank in Arnhem. Deze 48-jarige Limburger was na zijn aanhouding gaan praten, en vertelde de rechercheurs dat hij de 'kok' was die in het lab de drugs daadwerkelijk maakte. Hij gaf ook informatie over de drie andere verdachten, die volgens de krant blijven ontkennen.

De zaak kwam aan het rollen na een inval bij een garagebox in het Gelderse Hatert, waar de mannen hun grondstoffen bewaarden.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen