Overslaan en naar de inhoud gaan

Strafdossier in zaak Nicky Verstappen bijna afgerond

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 5:59

Het strafdossier tegen de 57-jarige Jos Brech uit Simpelveld is nagenoeg klaar.

Woensdag is er opnieuw een voorbereidende strafzaak in Maastricht tegen de man die wordt verdacht van ontvoering, misbruik en de dood van Nicky Verstappen op de Brunssummerheide in augustus 1998.

Lees ook: Ontknoping nadert in zaak Nicky Verstappen

Dossier
Tijdens de regiezitting woensdag wordt besproken of het dossier kan worden afgerond en welke stukken er wellicht nog ontbreken. Ook kan de aanklager of de verdediging nog met aanvullende onderzoeksvragen komen. Als die fase is afgerond, zal de rechtbank met een voorstel komen voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. Waarschijnlijk is dat pas ergens in het voorjaar van 2020.

Lees ook: Tijdlijn: het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen

Bewijs
Jos Brech is vorige week opnieuw verhoord door de politie. Voor zover bekend blijft hij ontkennen wat hem ten laste wordt gelegd. En dat maakt het voor justitie extra lastig om het bewijs rond te krijgen. Want het is nu nog steeds onduidelijk wat er met Nicky is gebeurd vanaf het moment van zijn verdwijning op het jeugdkamp tot het terugvinden van zijn dode lichaam bijna veertig uur later op de Brunssummerheide.

Lees hier ons dossier over de zaak Nicky Verstappen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen