Overslaan en naar de inhoud gaan

Straf voor stalken thuiszorgpersoneel

Geplaatst opdonderdag 21 april 2016 - 16:54

Theo H. (57) uit Lottum heeft een grotendeels voorwaardelijke celstraf van 60 dagen gekregen voor het stalken van thuiszorgpersoneel.

Omdat hij de opgelegde onvoorwaardelijke 15 dagen al uitzat in voorarrest, hoeft hij niet opnieuw naar de gevangenis. Ook krijgt hij een taakstraf van 30 uur omdat hij begin 2014 al werd veroordeeld voor stalking.

Psychische klachten
Van de rechtbank moet H. zich bovendien drie jaar lang laten begeleiden door de reclassering. Daarnaast moet hij zich verplicht laten behandelen voor zijn psychische klachten bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Stalken
Volgens de rechtbank heeft de man uit Lottum zich tussen 1 augustus 2014 en 28 april 2015 schuldig gemaakt aan het stalken van twee medewerkers van Groene Kruis Thuiszorg. Hij achtervolgde de vrouwen meerdere keren in hun werkgebied in Horst aan de Maas. Bij één van de twee vrouwen hield hij zich op in de buurt van haar woning. Bovendien stopte hij bierviltjes en kerstkaarten onder de ruitenwisser van de auto van de vrouw.

Met zijn daden heeft H. volgens de rechter meerdere thuiszorgmedewerkers van Groene Kruis een onveilig gevoel bezorgd.

Depressie
In de rechtbank verklaarde H. twee weken geleden dat hij tot zijn daden kwam vanwege een depressie. Een psycholoog en psychiater bevestigden vorig jaar dat hij daarmee kampt. H. zei dat hij geen kwade bedoelingen had. De bewuste thuiszorgmedewerkers kwamen bij hem thuis in de periode dat hij ziek was. De man uit Lottum noemde de dames de "enige lichtpuntjes in zijn leven."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Celstraf geëist voor stalken thuiszorgmedewerkers
Verdachte Ton R. brute verkrachting Lottum
Drie jaar cel voor dader brute verkrachting na autopech
Stalker stortte mini-bedragen én dreigde: 'Sla je de tering'
Opnieuw tbs geëist in Weertse zorgmoord
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen