Overslaan en naar de inhoud gaan

Straf voor martelmoord Maastrichtse loods iets lager

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 13:19

De celstraf voor de gruwelijke moord op politie-infiltrant Guido Kosterman in Maastricht blijft gehandhaafd.

Wel wordt de straf van 24 jaar iets verkort, naar 23 jaar en 3 maanden. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag geoordeeld.

Gemarteld
Het lichaam van de 25-jarige dakloze Kosterman uit Wijk bij Duurstede werd in december 2012 gevonden in een verlaten loods in Maastricht nadat hij een paar dagen vermist was geweest. Het stoffelijk overschot was verbrand en daarna verstopt in een put. Uit onderzoek bleek dat Kosterman na dagenlange martelingen was bezweken, waarna de dader had geprobeerd het lichaam te verbranden.

Vrienden
De inmiddels 33-jarige Alberto T. werd zowel bij de rechtbank als in hoger beroep veroordeeld tot 24 jaar cel. T. kwam in beeld omdat hij in eerste instantie als vriend van het slachtoffer door de politie werd ondervraagd. Bij de behandeling door de rechtbank bleek dat Kosterman de politie in ruil voor geld tipte over drugsdeals, wat mogelijk de reden was voor het conflict.

Ontkenning
T. heeft altijd ontkend verantwoordelijk te zijn voor de marteling, het in brand steken van het lichaam en het daarna dumpen in een put. Na het hoger beroep tekende hij dan ook cassatie aan. Dat verzoek is door de Hoge Raad afgewezen, de veroordeling blijft dus staan.

Waar T. wel gelijk in heeft gekregen is dat de berechting in de zaak langer heeft geduurd dan redelijk was. Om die reden heeft de Hoge Raad de straf met negen maanden gekort.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen