Overslaan en naar de inhoud gaan

Straf voor martelmoord Maastrichtse loods iets lager

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 13:19

De celstraf voor de gruwelijke moord op politie-infiltrant Guido Kosterman in Maastricht blijft gehandhaafd.

Wel wordt de straf van 24 jaar iets verkort, naar 23 jaar en 3 maanden. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag geoordeeld.

Gemarteld
Het lichaam van de 25-jarige dakloze Kosterman uit Wijk bij Duurstede werd in december 2012 gevonden in een verlaten loods in Maastricht nadat hij een paar dagen vermist was geweest. Het stoffelijk overschot was verbrand en daarna verstopt in een put. Uit onderzoek bleek dat Kosterman na dagenlange martelingen was bezweken, waarna de dader had geprobeerd het lichaam te verbranden.

Vrienden
De inmiddels 33-jarige Alberto T. werd zowel bij de rechtbank als in hoger beroep veroordeeld tot 24 jaar cel. T. kwam in beeld omdat hij in eerste instantie als vriend van het slachtoffer door de politie werd ondervraagd. Bij de behandeling door de rechtbank bleek dat Kosterman de politie in ruil voor geld tipte over drugsdeals, wat mogelijk de reden was voor het conflict.

Ontkenning
T. heeft altijd ontkend verantwoordelijk te zijn voor de marteling, het in brand steken van het lichaam en het daarna dumpen in een put. Na het hoger beroep tekende hij dan ook cassatie aan. Dat verzoek is door de Hoge Raad afgewezen, de veroordeling blijft dus staan.

Waar T. wel gelijk in heeft gekregen is dat de berechting in de zaak langer heeft geduurd dan redelijk was. Om die reden heeft de Hoge Raad de straf met negen maanden gekort.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen