Overslaan en naar de inhoud gaan

Straatputten vaker verstopt door poepzakjes

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 14:45

De straatputten in Limburg raken steeds vaker vervuild door hondenpoepzakjes.

Dat blijkt uit onderzoek van Waterpanels Limburg; een samenwerking tussen 33 Limburgse gemeenten, Waterleidingmaatschappij Limburg, Waterschapsbedrijf Limburg, Waterschap Limburg en de Provincie Limburg.

Verstopt
Sinds hondenbezitters verplicht zijn een zakje mee te nemen tijdens het uitlaten, verdwijnen er steeds meer zakjes met drollen in de put. Daardoor raken de
kolkenreinigers verstopt, constateert het panel. De zuigers reinigen de honderdduizenden straatputten in Limburg één of twee keer per jaar.

Milieu
Ongeveer de helft van alle putten is inmiddels niet meer aangesloten op de rioolwaterzuivering, maar op een buffer of beek. Dat betekent dat alle troep terechtkomt in het milieu, waarschuwt Waterpanels Limburg. De putten zijn alleen bedoeld voor het afvoeren van regenwater.

Foto: Francis Kuijpers

Wapens
De reinigingsdienst vindt vaak bijzondere dingen in de put. Zo worden er volle handtassen, beugels, panty's, slipjes, schoenen en zelfs wapens gevonden in straatputten.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen