Overslaan en naar de inhoud gaan

Straatnaambord Mathieu van der Poel onthuld

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 21:01

Precies op de plek waar de overwinning van Matthieu van der Poel tijdens de Amstel Gold Race begon, is vrijdag een nieuw straatnaambord onthuld.

De tekst: Matthieu van der Poel Allee, winnaar Amstel Gold Race 2019.

Eroica Limburg
Het initiatief komt van Richard van Beek, organisator van de
Eroica Limburg. "We vonden het een mooi idee om hem op deze manier te eren. Toen we het voorlegden aan de gemeenten waren die meteen enthousiast."

Lees ook: Straat in Vilt vernoemd naar Mathieu van der Poel

Foto: L1

Verrassing
Het bordje werd onthuld door Adrie van der Poel. De vader van Matthieu is in Limburg voor de toertocht van zaterdag. "Het nieuws kwam voor mij een beetje als een verrassing", vertelt hij. "Ik kreeg tien minuten van te voren te horen dat ze een straat naar Matthieu hebben vernoemd."

De naam is officieel. Wie binnenkort op Google Maps de Matthieu van der Poel Allee zoekt, komt uit op de weg die nu nog de Oeveregrubbe heet, het weggetje van Terblijt richting Sibbe.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen