Overslaan en naar de inhoud gaan

Straatnaambord Mathieu van der Poel onthuld

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 21:01

Precies op de plek waar de overwinning van Matthieu van der Poel tijdens de Amstel Gold Race begon, is vrijdag een nieuw straatnaambord onthuld.

De tekst: Matthieu van der Poel Allee, winnaar Amstel Gold Race 2019.

Eroica Limburg
Het initiatief komt van Richard van Beek, organisator van de
Eroica Limburg. "We vonden het een mooi idee om hem op deze manier te eren. Toen we het voorlegden aan de gemeenten waren die meteen enthousiast."

Lees ook: Straat in Vilt vernoemd naar Mathieu van der Poel

Foto: L1

Verrassing
Het bordje werd onthuld door Adrie van der Poel. De vader van Matthieu is in Limburg voor de toertocht van zaterdag. "Het nieuws kwam voor mij een beetje als een verrassing", vertelt hij. "Ik kreeg tien minuten van te voren te horen dat ze een straat naar Matthieu hebben vernoemd."

De naam is officieel. Wie binnenkort op Google Maps de Matthieu van der Poel Allee zoekt, komt uit op de weg die nu nog de Oeveregrubbe heet, het weggetje van Terblijt richting Sibbe.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen