Overslaan en naar de inhoud gaan

Straatmuzikant bereikt miljoenenpubliek via YouTube

Geplaatst opzaterdag 12 december 2020 - 14:32

De 19-jarige informaticastudent Karsten Belt uit Weert heeft een bijzondere hobby: met zijn saxofoon optreden op straat. Zijn uitvoering van het nummer Dance Monkey is inmiddels door meer dan 11,3 miljoen mensen bekeken op YouTube.

Zelf blijft hij vrij nuchter onder die duizelingwekkende aantallen. "Het is een heel populair nummer, het stond in de Top 50 ook heel lang op één", zo vertelde hij zaterdag in het radioprogramma L1 Cultuurcafé. "Ik speel op straat, op een vrije manier; blijkbaar vinden mensen het heel leuk om daarnaar te kijken."

Video: L1

Vrijheid
Zijn bestaan als straatmuzikant begon een paar jaar geleden, toen hij samen met zijn zus optrad tijdens Magisch Maastricht. Het beviel zo goed dat hij besloot om vaker op straat op te treden. "Je hebt echt een connectie met iedereen die kijkt. De mensen om je heen reageren direct op wat je doet. Ik kan een beetje improviseren en doen wat ik leuk vind, en het is niet erg als je af en toe een foutje maakt.”

Succes
Het onverwachte YouTube-succes levert de student een aardig zakcentje op. Per liedje krijgt Karsten 30 procent van de inkomsten. "Dus dat is niet om over te klagen, absoluut niet." Desondanks wil hij niet professioneel aan de slag als muzikant. “Als ik er echt mijn geld mee moet verdienen, dan moet ik misschien optredens doen die ik niet leuk vind. Ik ben bang dat dit ten koste gaat van de lol."

Ambitie
Wel hoopt hij binnenkort eigen werk te kunnen uitbrengen. Samen met de Maastrichtse zanger, muzikant en producer Thomas Geelens werkt hij aan eigen nummers. "Rustige pop, maar ook nummers die wat meer richting de housemuziek gaan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen