Overslaan en naar de inhoud gaan

Straat Simpelveld week afgesloten voor opnamen bioscoopfilm

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 11:05

De Schilterstraat in Simpelveld is een week lang afgesloten vanwege opnamen voor een bioscoopfilm.

Vanaf maandag tot en met vrijdag is de straat afgesloten voor doorgaand verkeer en geldt er een tijdelijk parkeerverbod. Er wordt ook een verkeersregelaar ingezet.

Huilend Mariabeeld
De Schilterstraat is het decor voor de Nederlands-Duitse speelfilm De man uit Rome. De film vertelt het verhaal van de 37-jarige Italiaanse onderzoekspriester Filippo, die door het Vaticaan naar een klein grensdorpje in Nederland wordt gestuurd. Hij moet hier een huilend Mariabeeld onderzoeken.

Opnames in november
Volgende week maandag vertrekt de filmploeg voor opnames naar Duitsland. Ook elders in Zuid-Limburg wordt gedraaid. In november komen ze nog een paar dagen terug naar de Schilterstraat. In die periode wordt er vooral binnen gefilmd op huisnummer 33. Het pand is recent helemaal verbouwd tot filmlocatie.

Nederlands-Duitse productie
De film wordt geproduceerd door het Nederlandse IJswater Films en het Duitse Fiction Park. De Nederlandse regisseur Jaap van Heusden werd eerder al eens genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Televisiedrama met zijn korte film Ooit (2008).

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen