Overslaan en naar de inhoud gaan

Straat deels vol water door leidingbreuk Stein

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 9:59

Door een breuk in een waterleiding is de Keerend in Stein voor een deel blank komen te staan.

Rond 8:00 uur werd er melding gemaakt van de lekkage bij Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Op een video is te zien hoe het water door de straat stroomt.

Water spoot omhoog
Een bewoonster van de straat hoorde veel gerommel en dacht dat het de leidingen bij het toilet waren. "Toen daar alles in orde was, liepen mijn man en ik de straat op. Daar stroomde het water als een gek over de stoep en het spoot ook omhoog."

Minder waterdruk
Twee uur later, rond 10:00 uur, is de watertoevoer afgesloten zodat WML de breuk kan herstellen. Bewoners moeten rekening houden met minder of geen waterdruk. WML verwacht dat de problemen rond 16:15 uur verholpen zijn. "Wij hebben gelukkig nog net op tijd een aantal flessen gevuld, zodat we even vooruit kunnen", aldus de bewoonster.

De oorzaak van de leidingbreuk is niet bekend.

Om te voorkomen dat het water hun kelder in zou stromen, plaatste de man van de bewoonster een muurtje:

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen