Overslaan en naar de inhoud gaan

Straat deels vol water door leidingbreuk Stein

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 9:59

Door een breuk in een waterleiding is de Keerend in Stein voor een deel blank komen te staan.

Rond 8:00 uur werd er melding gemaakt van de lekkage bij Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Op een video is te zien hoe het water door de straat stroomt.

Water spoot omhoog
Een bewoonster van de straat hoorde veel gerommel en dacht dat het de leidingen bij het toilet waren. "Toen daar alles in orde was, liepen mijn man en ik de straat op. Daar stroomde het water als een gek over de stoep en het spoot ook omhoog."

Minder waterdruk
Twee uur later, rond 10:00 uur, is de watertoevoer afgesloten zodat WML de breuk kan herstellen. Bewoners moeten rekening houden met minder of geen waterdruk. WML verwacht dat de problemen rond 16:15 uur verholpen zijn. "Wij hebben gelukkig nog net op tijd een aantal flessen gevuld, zodat we even vooruit kunnen", aldus de bewoonster.

De oorzaak van de leidingbreuk is niet bekend.

Om te voorkomen dat het water hun kelder in zou stromen, plaatste de man van de bewoonster een muurtje:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen