Overslaan en naar de inhoud gaan

Straat afgesloten voor controle: politie aanwezig

Geplaatst opdinsdag 24 september 2019 - 9:29

De Eindstraat in Brunssum is dinsdag afgesloten voor een integrale controle. In de straat ligt een aantal bedrijven en woningen.

De politie is aanwezig om de veiligheid van de medewerkers van betrokken partijen te garanderen. De aanleiding van de controle is de onduidelijkheid over bewoning, bebouwing, bedrijvigheid en brandveiligheid.

Veel partijen
Naast medewerkers van de gemeente Brunssum is ook personeel van Enexis, Belastingdienst, douane, WML en de brandweer aanwezig. De gemeente laat in een persbericht ook weten dat de politie zal optreden, mochten strafbare feiten aan het licht komen.

Video: L1

Bedrijvigheid
Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat er veel bij is gebouwd op het terrein in de afgelopen jaren. Niet voor alle bebouwing was een vergunning. Er is onduidelijkheid over de, mogelijk illegale, bedrijvigheid op het terrein. De controle vindt plaats om de situatie in kaart te brengen. Daarnaast wordt gekeken of iedereen zich houdt aan de voorschriften voor brandveiligheid.

Video: L1

Persoonlijk gesprek
De gemeente wil binnen drie weken inwoners informeren over de resultaten van de controle. "Hiervoor ontvangen zij een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek, waarin in gezamenlijkheid de resultaten besproken worden en, waar nodig, wordt ingegaan op de vervolgstappen", schrijft de gemeente in een verklaring.

De controle is rond 7:30 uur gestart en duurt tot uiterlijk 17:00 uur. De doodlopende straat is gedurende die tijd niet toegankelijk voor bezoekers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen