Overslaan en naar de inhoud gaan

Straalbedrijf buitengebied Weert naar bedrijventerrein

Geplaatst opdonderdag 15 oktober 2015 - 11:30

Straalbedrijf Cuijpers in Weert vertrekt van zijn huidige plek in het buitengebied, en verhuist naar een bedrijventerrein aan de Zuid-Willemsvaart.

Het bedrijf ligt nu nog buiten de stad, midden tussen de natuur- en landbouwgebieden.

Ruil
Over de verhuizing van het bedrijf wordt al zo'n 20 jaar gepraat. Het plan waaronder nu handtekeningen zijn gezet is een idee van de Stichting Ark Natuurontwikkeling. Het komt erop neer dat Cuijpers zijn perceel inruilt voor het voormalige VBI-terrein aan de Kanaalzone.

Natuur en recreatie
Op die manier blijven alle 180 werkplekken van Cuijpers behouden, en is er voor het bedrijf in de toekomst rook ruimte om uit te breiden. De grond die Cuijpers achterlaat wordt geschikt gemaakt voor natuur en recreat

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie ossen afgeschoten in natuurgebied Tungelroyse beek
Wilde katten ontdekt in Vijlen
Hazelmuis weet nieuwe natuur te vinden
'Pas op voor wilde katten bij boswandeling'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen