Overslaan en naar de inhoud gaan

Stormschade: 'Het dak was naast het huis geparkeerd'

Geplaatst opwoensdag 3 januari 2018 - 13:56

In Kerkrade werden bewoners van de Grachterstraat en de omgeving flink opgeschrikt door harde windstoten.

"Ik ben er rond 5:03 uur wakker van geworden", zegt een van hen. "Het was alsof er een Awacs-vliegtuig op tien meter hoogte voorbijkwam. Het duurde tien minuten en daarna werd het weer rustig."

Geparkeerd
De man wilde eigenlijk weer lekker zijn bed instappen, maar werd toen gebeld door zijn zoon. "Hij belde om te zeggen dat zijn dak naast het huis was geparkeerd. De brandweer is vanochtend al hier geweest om noodvoorzieningen te treffen."

Verschrikkelijk
Overal in de omgeving is er schade, onder meer aan daken, schoorstenen en auto's. "Het was verschrikkelijk vannacht", zegt een andere buurtbewoners. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt."

In Kerkrade moest ook dit dak het ontgelden.
Foto: Via Whatsapp 1Limburg
De schade is fors bij dit woonhuis door de harde windstoten.
Foto: Via Whatsapp 1Limburg
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen