Overslaan en naar de inhoud gaan

Stormloop op 'Amsterdam, gemeinte Venlo'-carnavalsspeldjes

Geplaatst opdonderdag 23 februari 2017 - 12:24

In Venlo zijn de carnavalsspeldjes van het plaatsnaambord Amsterdam met daaronder de tekst ‘Gemeinte Venlo’ niet aan te slepen.

Josje Wolters bracht de speldjes op de markt als ludieke aanhaker op de ophef rond de woonplaats van stadsprins Lex Uiting.

Lees ook: Prins Lex Uiting pareert kritiek: 'Met hart en ziel Venlonaar'

Hit
Volgens Omroep Venlo is het een absolute hit onder de carnavalisten en vlogen de speldjes als warme broodjes over de toonbank. De eerste voorraad was dan ook razendsnel uitverkocht. Donderdagmiddag worden er nog tweehonderd extra 'Amsterdam, gemeinte Venlo'-speldjes verkocht in de winkel van Wolters in Blerick.

Yolanthe
Wolters werkt ook als visagiste. Zo kwam de Venlose eerder in het nieuws toen ze de buik van de hoogzwangere Yolanthe Sneijder-Cabau had beschilderd als voetbal.

Lees ook: Venlose visagiste versierde zwangere buik Yolanthe

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lex Uiting bestormt hitlijsten met nieuw nummer
Prins Lex Uiting verrast met gevoelig liedje
Lex Uiting stadsprins van Venlo
Video: Prins Lex Uiting van Venlo zwaait af
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen