Overslaan en naar de inhoud gaan

Storm teistert Limburg op vroege woensdagochtend

Geplaatst opwoensdag 3 januari 2018 - 6:26

Op de vroege woensdagochtend heeft de storm die over Limburg trekt al op meerdere plekken en wegen voor overlast gezorgd.

Zo zijn er veel meldingen over stormschade en moest de brandweer op meerdere plekken uitrukken om afgebroken bomen en takken van de wegen te ruimen.

Ontwijken
Onder meer op de stadsautoweg N281 bij het Parkstad Limburg Stadion was het raak. Daar viel een boom op de weg en een automobilist kon deze nog maar net ontwijken.

Afgebroken takken
Ook op de Rijksweg N278 moest de brandweer aan de bak; tussen Margraten en Cadier en Keer werd een volledige rijstrook bedekt door afgebroken takken en bladeren. Ook in Steyl had het verkeer last van een omgevallen boom.

Lees ook: Zeer zware windstoten kunnen woensdag voor schade zorgen

Schade
De brandweer rukte woensdagmorgen niet alleen uit om omgewaaide bomen van de weg af te halen, maar ook van woonhuizen. In Geulle, Kerkrade, Simpelveld en in Wittem veroorzaakten omgevallen bomen schade aan verschillende woonhuizen.

Code geel
Het KNMI heeft voor woensdag in het hele land code geel afgegeven. Lokaal kunnen er windstoten tussen de 80 en 100 km/uur ontstaan.

Kijk op 1limburg.nl/verkeer voor de actuele situatie op de weg.
Kijk op 1limburg.nl/weer voor de actuele weersinformatie van Meteo Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen