Overslaan en naar de inhoud gaan

Storm in Limburg: Noodnummer moeilijk bereikbaar

Geplaatst opzondag 10 maart 2019 - 13:28

Op verschillende plekken in Limburg is de brandweer in touw na meldingen over stormschade. Noodnummer 112 is in het noorden van de provincie door de grote hoeveelheid meldingen moeilijk bereikbaar.

De brandweer roept mensen op om alleen voor echt grote calamiteiten naar 112 te bellen.

Vertraging
Het treinverkeer tussen Maastricht en Sittard kwam rond 14:30 stil te liggen nadat er bij Meerssen een boom over het spoor waaide. Hoe lang het duurt eer de treinen daar weer kunnen rijden is nog niet bekend. Ook tussen Heerlen en Landgraaf werd het treinverkeer stilgelegd vanwege een omgewaaide boom.

Lees ook: Veel hinder op spoor door omgewaaide bomen

Lichtmast
In Echt is de voetbalwedstrijd van EVV tegen Quick vlak voor de aftrap afgeblazen omdat een van de lichtmasten op sportpark De Bandert niet tegen de wind bestand bleek en omwaaide. De omgeving is daarna afgezet.

Foto: EVV, via 1Limburg WhatsApp 06 - 83541920

Takken en bomen
In Mheer werd de brandweer aan het begin van de middag opgeroepen voor een omgewaaide boom aan de Dorpsstraat. Ook in Berg en Terblijt en Vaals is de brandweer al uitgerukt vanwege de harde wind. Bij het Burgemeester Damenpark in Geleen waaide een complete boom over de weg.

Een straattheaterfestival in Tegelen is zondagmiddag stopgezet vanwege de wind.

Gevelplaten
In Roermond werd het gebouw van de Sociale Verzekeringsbank geïnspecteerd na meldingen dat daar enkele gevelplaten los zouden zitten. Omwonenden waarschuwden de brandweer daarvoor. Enkele jaren geleden waaiden enkele van die platen van de kantoorflat aan het Laurentiusplein.

Oranje
Meteo Limburg verwacht dat windvlagen in de loop van de middag een snelheid kunnen bereiken van meer dan 100 kilometer per uur. In de loop van de avond wordt het weer wat rustiger. Het KNMI en Rijkswaterstaat kondigden vanwege het verwachte weer code oranje af voor Limburg, Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

Lees ook: Opnieuw gure en stormachtige dag op komst

Graven vernield
Aan de Heerenhofweg in Mechelen viel een boom op een monumentaal pand en vervolgens een kerkhof in. Daarbij werden enkele graven vernield. De woning raakte ernstig beschadigd en de brandweer kijkt nog op het naastgelegen hospice bedreigd wordt.

Foto: Track 88
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen