Overslaan en naar de inhoud gaan

Storm is gaan liggen, Limburg maakt de schade op

Geplaatst opdonderdag 18 januari 2018 - 15:36

Het KNMI heeft code geel en oranje voor Limburg ingetrokken. Na een bewogen dag met veel schade, maakt Limburg nu de balans op.

De storm is ondertussen gaan liggen. Voor de hulpdiensten is de topdrukte nu voorbij. Een groot deel van de dag stond de telefoon van de alarmcentrales roodgloeiend. Er kwamen zelfs zoveel telefoontjes binnen, dat Veiligheidsregio Limburg-Noord opriep om alleen bij acuut gevaar met 112 te bellen.

Geluk
In Horst ging het bijna finaal mis. Daar viel een boom vlak voor de neus van een moeder die met een kinderwagen daar liep. Lees hier meer.

Niet naar huis
Bewoners van Eisenhowerflat 3 in Sittard mogen niet hun huis in. Het flatgebouw werd afgesloten, omdat het gevaar van afvallende gevelplaten op de loer lag. Drie gevelplaten waaiden al van het gebouw. Lees hier meer.

Gesloten
Voor wie toch een dagje uit wilde, kwam bedrogen uit. GaiaZOO in Kerkrade hield de deuren gesloten. Ook Dierenpark Overloon koos voor de veiligheid en ging niet open. Daarnaast ging het Designer Outlet Centre in Roermond donderdagmiddag dicht. Lees hier meer.

Veel schade
Ingezonden foto’s en video’s gaven vooral een beeld van veel materiële schade. Veel bomen vielen op auto’s, maar de omgeving Maasbracht had zelfs een tijdje geen water. Een omgevallen boom trok daar de waterleiding kapot. Onderweg ondervonden weggebruikers ook overlast. Op de A2 versperde een omgewaaide boom de weg.

Alhoewel de storm nu is gaan liggen, zal de nasleep nog wel even duren.

1Limburg hield de hele dag een liveblog bij van de storm.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen