Overslaan en naar de inhoud gaan

Storm is gaan liggen, Limburg maakt de schade op

Geplaatst opdonderdag 18 januari 2018 - 15:36

Het KNMI heeft code geel en oranje voor Limburg ingetrokken. Na een bewogen dag met veel schade, maakt Limburg nu de balans op.

De storm is ondertussen gaan liggen. Voor de hulpdiensten is de topdrukte nu voorbij. Een groot deel van de dag stond de telefoon van de alarmcentrales roodgloeiend. Er kwamen zelfs zoveel telefoontjes binnen, dat Veiligheidsregio Limburg-Noord opriep om alleen bij acuut gevaar met 112 te bellen.

Geluk
In Horst ging het bijna finaal mis. Daar viel een boom vlak voor de neus van een moeder die met een kinderwagen daar liep. Lees hier meer.

Niet naar huis
Bewoners van Eisenhowerflat 3 in Sittard mogen niet hun huis in. Het flatgebouw werd afgesloten, omdat het gevaar van afvallende gevelplaten op de loer lag. Drie gevelplaten waaiden al van het gebouw. Lees hier meer.

Gesloten
Voor wie toch een dagje uit wilde, kwam bedrogen uit. GaiaZOO in Kerkrade hield de deuren gesloten. Ook Dierenpark Overloon koos voor de veiligheid en ging niet open. Daarnaast ging het Designer Outlet Centre in Roermond donderdagmiddag dicht. Lees hier meer.

Veel schade
Ingezonden foto’s en video’s gaven vooral een beeld van veel materiële schade. Veel bomen vielen op auto’s, maar de omgeving Maasbracht had zelfs een tijdje geen water. Een omgevallen boom trok daar de waterleiding kapot. Onderweg ondervonden weggebruikers ook overlast. Op de A2 versperde een omgewaaide boom de weg.

Alhoewel de storm nu is gaan liggen, zal de nasleep nog wel even duren.

1Limburg hield de hele dag een liveblog bij van de storm.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen