Overslaan en naar de inhoud gaan

Storm Dennis: verschillende carnavalsoptochten afgelast

Geplaatst opzaterdag 15 februari 2020 - 14:42

Verschillende carnavalsoptochten gaan zondag niet door vanwege storm Dennis, die naar verwachting gepaard gaat met flinke windstoten tot 90 kilometer per uur.

Optochten die zondag door de straten van Sittard, Stein, Heksenberg en Genhout zouden trekken, zijn afgelast. Het KNMI heeft voor zondag code geel afgegeven.

Sittard
"De optocht door de Sittardse binnenstad gaat niet door vanwege de slechte weersvoorspellingen", zegt Peet van Erp. Hij is de voorzitter van de Sittardse stichting. De voorspelde onstuimige omstandigheden kunnen voor onveilige situaties zorgen voor de jonge deelnemers en het publiek voor, tijdens en na de optocht, stelt de organisatie.

Optocht ingehaald na carnaval
In samenspraak met burgemeester Sjraar Cox is besloten om de kinderoptocht te annuleren. Het evenement is verplaatst naar zondag 8 maart. De stichting heeft niet eerder een optochtdatum kunnen prikken. Dat heeft te maken met andere carnavalsevenementen in de stad. "Of het bleek vergunningstechnisch niet mogelijk", zegt Van Erp.

Stein
Ook in Stein gaat de kinderoptocht niet door. "We hebben met de Veiligheidsregio overlegd. We willen het risico niet nemen", zegt voorzitter Ton Sleijpen van De Steinder Bök. Zaterdagavond is besloten dat de kinderoptocht op zondag 8 maart wordt ingehaald.

image
Overleg van De Steinder Bök: deelnemers stemden unaniem voor 8 maart als nieuwe datum
Foto: Ton Sleijpen

Heksenberg
Op advies van de gemeente heeft D'r Heksenbergse Vastelaoves Verein besloten de kinderoptocht ook af te lassen. Het traditionele sjpeetsjoppe in het gemeenschapshuis van de Heerlense wijk gaat gewoon door.

Genhout
De grote optocht in Genhout is na gesprekken met de gemeente Beek en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg ook geschrapt, meldt carnavalsvereniging De Sjravelaire. De horeca in het dorp gaat zondag wel gewoon open. De organisatie heeft zaterdag 22 februari op het oog om de optocht in te halen.

Slek
De kinderoptocht in Slek gaat vooralsnog gewoon door. Carnavalsvereniging De Aester Sjaelen Uul zegt op Facebook: "Zondag zal nog een en ander afgestemd worden en rond het middaguur wordt een definitieve beslissing genomen."

Kijk voor meer vastelaovesnieuws op L11Alaaf

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen