Overslaan en naar de inhoud gaan

Storm Dennis: brandweer krijgt bijna 100 meldingen

Geplaatst opmaandag 17 februari 2020 - 10:32

De Limburgse brandweer heeft zondagmiddag tijdens storm Dennis bijna 100 meldingen van stormschade gekregen.

In Zuid-Limburg moest de brandweer 50 keer uitrukken. De collega's in het noorden van de provincie werden 49 keer gealarmeerd.

Storm Dennis
Zondagmiddag raasde er een krachtige wind met windstoten tot 90 kilometer per uur over onze provincie. Storm Dennis gold als het kleine broertje van Ciara, die vorige week nog over het land trok. Vanwege de storm zijn meerdere carnavalsstoeten afgelast. Verder zijn er wat bomen omgewaaid en dreigde een billboard van een prins van de gevel te waaien.

Lees ook: Storm Dennis: verschillende carnavalsoptochten afgelast

Code geel
Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) gaf zondag code geel af. Deze weercode wordt ook maandagmiddag tussen 13:00 en 16:00 uur afgegeven. Dan wordt onstuimig weer verwacht, dat gepaard kan gaan met hagel- en onweersbuien.

Lees ook: Eerste officiële lentedag van het jaar een feit

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen