Overslaan en naar de inhoud gaan

Storing ziekenhuis voorbij: systemen weer opgestart

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 10:55

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond kampte donderdagochtend met een ict-storing. Patiëntafspraken werden daardoor afgezegd.

Poliklinisch bezoek zonder afspraak, zoals bloedprikken en radiologie, was ook niet mogelijk. De storing trof namelijk ook de patiëntenregistratie.

Noodprocedures
"De storing is opgelost en alle systemen werken. Vanaf 13:00 uur draait alles weer", zegt bestuursvoorzitter Luc van den Akker van het Roermondse ziekenhuis. Het probleem lag volgens hem aan de opslagsystemen. "Systemen waarbij patiëntengegevens uitgewisseld worden communiceren met elkaar, maar deden dat nu niet", zegt hij. De patiëntenzorg heeft geen gevaar gelopen, zegt hij. "Daar hebben we noodprocedures voor en die hebben goed gefunctioneerd."

Ook storing in VieCuri
VieCuri, met ziekenhuizen in Venlo en Venray, kampte ook met een technische storing. De storing is verholpen, maar het ziekenhuis heeft er wel nog last van. Vanwege de storing worden patiënten daarom gevraagd om donderdag niet naar het ziekenhuis en de regiopoli in Panningen te komen om bloed te laten prikken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen