Overslaan en naar de inhoud gaan

Storing ziekenhuis voorbij: systemen weer opgestart

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 10:55

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond kampte donderdagochtend met een ict-storing. Patiëntafspraken werden daardoor afgezegd.

Poliklinisch bezoek zonder afspraak, zoals bloedprikken en radiologie, was ook niet mogelijk. De storing trof namelijk ook de patiëntenregistratie.

Noodprocedures
"De storing is opgelost en alle systemen werken. Vanaf 13:00 uur draait alles weer", zegt bestuursvoorzitter Luc van den Akker van het Roermondse ziekenhuis. Het probleem lag volgens hem aan de opslagsystemen. "Systemen waarbij patiëntengegevens uitgewisseld worden communiceren met elkaar, maar deden dat nu niet", zegt hij. De patiëntenzorg heeft geen gevaar gelopen, zegt hij. "Daar hebben we noodprocedures voor en die hebben goed gefunctioneerd."

Ook storing in VieCuri
VieCuri, met ziekenhuizen in Venlo en Venray, kampte ook met een technische storing. De storing is verholpen, maar het ziekenhuis heeft er wel nog last van. Vanwege de storing worden patiënten daarom gevraagd om donderdag niet naar het ziekenhuis en de regiopoli in Panningen te komen om bloed te laten prikken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen